fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Obamas sjukvårdsreform lagom till frukost

Publicerad: 17 november 2010, 08:57

Avslöjande inblickar i turerna kring Barack Obamas sjukvårdsreform och en het debatt om framtida svensk vårdpolitik – det blir ämnena på Dagens Medicins första frukostseminarium 2011.


Ceci Connolly är amerikansk journalist och arbetar sedan många år med att bevaka sjukvårdspolitik på Washington Post, en av världens mest ansedda dagstidningar. Nyligen kom hon ut med en bok om president Barack Obamas sjukvårdsreform – Landmark: The inside story of America’s new health care law and what it means for us all.

Nu kommer hon till Sverige för att berätta om turerna kring reformen. På ett frukostseminarium som Dagens Medicin arrangerar den 12 januari kommer hon att berätta om den politiska bergochdalbana som pågått och pågår med planerna på ett nytt reformerat sjukvårdssystem för amerikanerna.

Förutom en insiktsfull blick bakom kulisserna kring arbetet med att baxa igenom sjukvårdsreformen i kongressen – ett arbete som den nya republikanska majoriteten i representanthuset nu kan stoppa – lovar Ceci Connolly också att visa kopplingarna mellan sjukvårdssystemen i Sverige och USA.

Socialdemokratisk fritänkare

Utmaningarna för det svenska sjukvårdssystemet blir ämnet för en debatt vid frukostseminariet. På ena planhalvan står Ilija Batljan (S), oppositionslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Med sitt numera grundmurade rykte som fritänkare inom socialdemokratin har han väckt uppseende och en hel del känslor under sin ganska korta tid i landstingspolitiken.

I skrivande stund är det oklart vem som kommer att representera den borgerliga alliansen i debatten. Helt klart är det däremot att Niklas Ekdal blir moderator under debatten. Han var tidigare politisk redaktör på Dagens Nyheter och arbetar nu som fristående journalist.

Relaterat material

Obamas sjukvårdsreform bakom kulisserna

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev