torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ökat tryck på nattakut

Publicerad: 2 oktober 2012, 08:27

Antalet patienter har ökat på akuten i Karlskrona och Kristianstad sedan Karlshamns akut börjat med nattstängt.


– Det är klart att det har blivit en ökad arbetsbelastning för personalen. Hittills har vi klarat det, säger Karl Palm, avdelningschef på akuten i Karlskrona till BLT/Sydöstran.

För fyra veckor började akuten i Karlshamn med nattstängt. Sedan dess har patienter i Karlshamnområdet fått söka sig till Karlskrona eller Kristianstad efter klockan 19.

De tre första veckorna ökade antalet patienter med 134 på akutmottagningen i Karlskrona jämfört med samma period förra året, en ökning med 28 procent, enligt BLT/Sydöstran.

Akuten i Karlskrona hade räknat med en ökning på 2,6 besök per natt, vilket i stället blev 6,4 besök per natt. På akutmottagningen i Kristianstad blev ökningen mer som väntad. I dag tar akuten emot mellan sex och åtta patienter från Blekinge per dygn, jämfört med tre till fem.

Ambulansenheten i Karlskrona uppger att tillgängligheten har sjunkit något. Målet är att nå 90 procent av alla akuta fall inom 15 minuter. Siffran har sjunkit från 78 procent till 75 procent den senaste månaden.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev