Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ombyggnad stoppade 125 operationer

Publicerad: 22 augusti 2014, 07:59

Ett stort antal patienter som skulle ha opererats i Trelleborg har fått vänta på operation då sjukhuset har byggt om sin ventilationsanläggning.


I slutet av juli stoppades alla operationer på lasarettet i Trelleborg eftersom ventilationen inte mäktade med den höga temperaturen.

Det skulle ta två veckor att bygga om ventilationen, men ombyggnaden har dragit ut på tiden och 125 patienter har inte fått sina inplanerade operationer som skulle ha flyttats till andra sjukhus i regionen, rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus.

– Dem måste vi nu jobba ifatt här under hösten genom att använda hela kapaciteten i regionen och kanske även privata vårdgivare. Vi ska erbjuda patienterna att så snabbt som möjligt få komma till igen, säger P-O Sjöblom, förvaltningschef för Skånevård Sund, där lasarettet i Trelleborg ingår, till Sveriges Radio.

På måndag uppges operationer återupptas i Trelleborg, men ombyggnaden av ventilationen är ännu inte klar.

– När regionservice satte sig in i det hela, så visade det sig att det material och de delar som behövdes inte fanns att få tag i i Europa, och det skulle nog ta längre tid än beräknat. Så nu har vi bestämt oss för att genomföra det här fullt ut i Trelleborg i samband med juluppehållet. Vi brukar ändå stänga en tid under julhelgerna, säger P-O Sjöblom.

Relaterat material

Dåligt ventilationssystem på sjukhus byggs om

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev