Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Omfattande Cosmic-uppgradering i veckan

Publicerad: 25 november 2016, 15:15

Foto: Oscar Segerström/Bildbyrån

Cosmic-landstingen står inför en ganska omfattande uppgradering. Några har redan börjat använda den, och de får förhoppningsvis en tidig julklapp vecka 48.


Ämnen i artikeln:

CosmicRegion KronobergCapio S:t Görans sjukhusRegion ÖstergötlandLandstinget i Värmland

R8.1 heter versionen med den omfattande uppgraderingen av Cambios journalsystem Cosmic. Den körs nu i Region Kronoberg och vid Capio St Görans sjukhus i Stockholm, och två landsting till ska få den nästa år.

– Det är en stor ändring. Det är mer eller mindre en nyutvecklad produkt, säger Anders Persson, informatör på St Görans sjukhus.

Region Kronoberg är det första landstinget att testa, och det har inte varit helt smärtfritt.

– Det har varit en del problem initialt. Därför väntar vi på rättningarna, säger Christian Blomkvist, objektsägare av Cosmic i regionen.

En sådan väntas nästa vecka. Detta ”service pack” ska först provas i en testmiljö och kan förhoppningsvis vara i bruk i slutet av vintern.

Och då är det snart dags för nästa landsting, Värmland, att få version R8.1 som då förhoppningsvis är klar. Senare nästa år står Region Östergötland på tur.

Den största förändringen är läkemedelsmodulen som är omarbetad från grunden. Men därtill har till exempel användargränssnittet ändrats och användarna ska nu få en patientöversikt med en ”analysyta” där man kan se mätvärden och läkemedel. Man kan även lägga till och dra ifrån data och på så sätt skräddarsy patientöversikten.

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev