måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Omplaceringar får politikerstöd

Publicerad: 12 november 2010, 10:31

När läkarna omplacerades efter att ha bytt jobb till privata vårdcentraler protesterade de. Men nu får primärvårdschefen i Landstinget Gävleborg stöd av en policy som rekommenderar fortsatta omplaceringar om de anställda inte vill sluta i förtid.


Privata vårdcentraler lockar ofta till sig personal från landstingen, och på många håll ser man risker att läkare som byter från landsting till privat tjänst ska locka med sig patienter.

I Gävleborg har landstingets lösning tidigare varit att omplacera läkare och sjuksköterskor till andra hälsocentraler än sina egna under uppsägningstiden.

Något som väckt protester, men nu får det här sättet att agera stöd av en ny policy från Landstinget Gävleborg, rapporterar Arbetarbladet.

I första hand ska man försöka lösa saken genom att låta den som vill ta ut semester eller annan ledighet och på så sätt sluta i förtid.

Men vill den som ska sluta jobba under uppsägningstiden så är det inte självklart att man får vara kvar på sin arbetsplats.

– Jobbar man på en hälsocentral i Gävle och ska börja jobba i Hofors är det säkert inget problem – men ska man gå till en konkurrent några kvarter bort får man räkna med att bli placerad på en annan av våra hälsocentraler, säger primärvårdschefen Berit Fredricsson till Arbetarbladet.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev