Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Önskar jul vit som en läkarrock

Publicerad: 28 november 2016, 13:15

Foto: Johan Rünow

En vit jul önskar Dagens Medicins krönikör Henrik Widegren med en ny musikvideo där hans klinikkollegor på SUS körar.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

”Det kan låta konstigt, men jag vill komma hit. För på sjukhuset är julen alltid vit.”

Det sjunger Henrik Widegren, foniater vid Skånes universitetssjukhus, SUS, i den nya musikvideon till låten med namnet En vit jul.

– Det finns många jullåtar men ingen om sjukhuset. Så kom tanken om att det finns många tråkiga nyheter om sjukvården, som uppsägningar. Men många gillar ju att jobba i vården, säger Henrik Widegren om hur han fick idén.

”Ingen evig julmusik som streamas från en dator, bara lugna pip från en trogen respirator”, sjunger han medan han går genom sjukhuskorridoren med idel leende vårdpersonal. Förutom undersköterskan Gudrun som iförd renhorn ger kameramannen fingret.

I videon som spelades in på öron-näsa-hals har Henrik Widegren lyckats engagera personalen att medverka iförda tomteluvor och glitter.

– Det var skoj. Vi tog en härlig lördag på kliniken. Folk hade det trevligt och bjöd på sig själva.

Hur blir det för dig då, får du någon vit jul (som i arbete på sjukhuset)?

– Just i år missar jag faktiskt den vita julen. Men jag är tillbaka trettondagsafton och går en rejäl rond då, säger Henrik Widegren.

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev