tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Önskemål om sjukvård även hos företagshälsovården

Publicerad: 22 juli 2008, 08:34

En majoritet av de anställda i åldern 20-67 år vill kunna gå till företagshälsovården även när de är sjuka. Det visar en undersökning som Föreningen svensk företagshälsovård har gjort.

Ämnen i artikeln:

Företagshälsovård

Omkring 70 procent av alla anställda mellan 20 och 67 år uppger att de har tillgång till någon form av företagshälsovård. Undersökningen visar att ännu fler skulle vilja utnyttja företagshälsovården ytterligare och även gå dit när de är sjuka. I dag har cirka en tredjedel den möjligheten, men undersökningen visar att hela 75 procent skulle vilja få hjälp av företagshälsovården vid sjukdom.

– Detta visar att man upplever problem i den vanliga sjukvården och vill ha möjlighet att gå till företagshälsovården även vid sjukdom, säger Lars Hjalmarson, vd för Föreningen svensk företagshälsovård.

Han anger två huvudsakliga problem i sjukvården – tillgängligheten och processen vid sjukskrivningar.

– En orsak vid långa sjukskrivningar är att tiden går. Till slut blir det en sjukskrivningssjuka som kan vara svår att komma tillbaka ifrån. Företagshälsovården kommer in sent i processen trots att man har särskild kompetens kring detta och finns närmare arbetsplatsen, säger Lars Hjalmarson.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev