Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Öppnar på andra försöket

Publicerad: 3 september 2010, 14:29

Efter en uppskjuten invigning öppnar Apoteket AB i dag i Kungens kurva – på samma adress som Kronans Droghandel.


I mitten av augusti meddelade Apoteket AB att ett nytt stort apotek skulle öppna i Kungens kurva, ett område med flera köpcenter och varuhus i Huddinge kommun söder om Stockholm. Någon invigning blev det dock inte då, eftersom det i sista stund visade sig att apotekstillståndet inte var klart.

Nu är tillståndet färdigt och i dag, fredag, slår det nya apoteket upp portarna på Diagonalvägen 10. Läget har väckt diskussion bland Dagens Apoteks läsare eftersom Kronans Droghandel också har ett apotek på samma adress.

– Vi tittar ju på läget utifrån var det finns kundströmmar. Sedan kan det råka ligga en konkurrent där också, vi har det likadant på andra ställen. Det är ju en del av att det är konkurrens, att vi också ibland hamnar närliggande varandra, säger varumärkesdirektör Eva Fernvall till Dagens Apotek.

Strategin för att skaffa kunder i Kungens kurva är densamma som för företaget som helhet, att arbeta med lojalitetsprogram, skapa trevliga butiker och ha ett bra sortiment. Under hösten ska Apoteket utöka sitt sortiment med flera nya produktserier.

– Det kommer mer i både Apolivaserien och lite andra saker under hösten som vi kommer att återkomma till, säger Eva Fernvall.

På det nya apoteket i Kungens kurva kommer det att finnas fyra receptkanaler. Tre av dessa ska vara anpassade för kunder som vill ha snabb service, medan den fjärde ska vara särskilt för den som vill sitta ner och få mer råd och hjälp.

Apoteket ska också erbjuda hälsokollar, personliga genomgångar av läkemedel och råd av en hälsocoach, skriver Apoteket AB i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Apoteksinvigning fick ställas in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev