Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Oppositionen tvingar fram ny budgetvända i Stockholm

Publicerad: 26 november 2008, 15:23

Oppositionen i Stockholms läns landsting ger den borgerliga alliansen bakläxa på budgeten och har vid landstingsfullmäktige i dag onsdag återremitterat den.


Socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet i Stockholms läns landsting använde sig i dag av rätten till återremiss av landstingsbudgeten för 2009. De anser att den är underfinansierad.

Enligt oppositionen har sjukhusen i de nya avtalen med Stockholms läns landsting erbjudits anslagsökning på 6 procent för 2009, en nivå som sjukhusen anser vara för låg och ska ha vägrat att acceptera.

– Vi säger nu: riv upp, gör om, gör rätt. Vi har hela tiden sagt att det borgerliga budgetförslaget på 3,8 procent kommer leda till nedskärningar och ännu längre vårdköer. Nu har sjukhusen också med all önskvärd tydlighet berättat detsamma för landstingsledningen. Kom tillbaka med en budget med tillräckliga resurser till sjukvården och där moderaterna kan redovisa var pengarna ska komma ifrån, säger Ingela Nylund Watz, gruppledare för socialdemokraterna i Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

Mia Wärngård
mia.warngard@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev