söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ordförande får gå från NKS ägarbolag

Publicerad: 31 juli 2018, 09:36

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Gunnar Némeths kompetens behövs inte längre hos Swedish Hospital Partners, enligt ägarna.

Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhuset

JK


Swedish Hospital Partners, SHP, ägs av det svenska byggföretaget Skanska och den brittiska hedgefonden Innisfree. SHP är det bolag som har byggt, och i nuläget förvaltar, Nya Karolinska Solna, NKS. Sedan 2011 har Gunnar Németh, professor i ortopedisk kirurgi och tidigare vd för Capio, suttit som styrelseordförande för SHP.

Men inte längre.

Gunnar Németh säger att han gärna hade stannat kvar som ordförande men bekräftar för Svenska Dagbladet att ägarna skickat ett mejl där det framgår att han inte var aktuell för fortsatt styrelsearbete varför han valde att sluta direkt. Gunnar Németh säger att det inte finns någon djupgående konflikt bakom.

– Min roll i SHP var att förmedla önskemål mellan sjukhuset som kund och byggaren Skanska. Det är ingen hemlighet att sjukhusets utformning inte blivit helt optimal, säger Gunnar Németh till Svenska Dagbladet.

Och lägger till:

– Jag har kunnat lindra effekterna av de bristfälligheter som fanns, men den kompetens jag har bedöms nu inte längre behövlig av SHP:s två ägare, Skanska och Innisfree.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev