Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Örebro får ”framtidssjukhus”

Publicerad: 16 augusti 2010, 12:55

Örebro får ”framtidssjukhus”

Foto: USÖ i Örebro.

Örebro läns landsting har fattat beslut om omfattande utbyggnader och renoveringsarbeten vid Universitetssjukhuset Örebro, USÖ.


Det senaste beslutet i landstingets generalplanegrupp är en del i ett större arbete med att bygga om de olika byggnaderna på sjukhusområdet:

■ A-huset byggs om och kompletteras med en nybyggnation. Den nya delen ska användas för kirurgisk behandling, pre- och postoperativ verksamhet samt öppen och sluten vård. Den gamla delen ska användas till mottagning, forskning och administration. Dessutom kommer det att finnas särskilda lokaler för ett patienthotell och för den nya läkarutbildningen som ska startas i Örebro.
   ■ G-huset byggs om för att akutmottagningen ska kunna ta emot den ökade tillströmningen av patienter.
   ■ O-huset renoveras och får fler stora operationssalar, särskilt anpassade för avancerade och utrymmeskrävande kirurgiska ingrepp.

Tanken är att det nya upprustade sjukhuset ska stå färdigt 2016.

– Nu tar vi i Örebro läns landsting fortsatta krafttag i samband med läkarutbildningen. Samtidigt utvecklar vi helhetsperspektivet. USÖ ska vara ett fortsatt flaggskepp och ett framtidssjukhus i svensk sjukvård, säger landstingsstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson (S) i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev