Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Örebro får ny sjukvårdsdirektör

Publicerad: 31 mars 2017, 13:23

Lars Lundgren blir hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län.


Ämnen i artikeln:

Region Örebro LänSahlgrenska universitetssjukhuset

– Jag tycker det känns roligt och stimulerande, säger Lars Lundgren som är 60 år och närmast kommer från en tjänst som områdeschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Vad fick dig att tacka ja till tjänsten?

– Region Örebro län har ett väldigt gott rykte i sjukvårdssverige. Jag tilltalas också av regionens forskningsarbete och samarbetet med Örebro universitet kring utbildning. Sen ser jag positivt på att hälso- och sjukvården är samlad i en förvaltning vilket ger goda förutsättningar att möta utmaningar som exempelvis tillgänglighet och primärvårdens framtida uppdrag, säger Lars Lundgren, i ett pressmeddelande.

Lars Lundgren är född och uppvuxen i Örebro men lämnade staden för studier i Göteborg, 1978.

– Jag är mycket nöjd med att kunna hälsa Lars Lundgren välkommen. Jag är övertygad om att hans erfarenheter av att styra och utveckla verksamheter kommer att bidra till att stärka länets samlade hälso- och sjukvård med tillhörande forskning, säger Rickard Simonsson, regiondirektör.

Lars Lundgren tillträder i mitten av maj och efterträder Jan Olsson som slutade i fjol. Sedan dess har Ingrid Östlund varit tillförordnad men från den 1 april och fram till dess att Lars Lundgren är på plats kommer regionens forsknings och utbildningschef Mats G Karlsson, att fungera som tillförordnad.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News