Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Original dyrare i Sverige än på andra håll enligt TLV-rapport

Publicerad: 26 maj 2010, 13:36

Priserna på originalläkemedel är högre i Sverige än i jämförbara länder. Det befästs i en aktuell TLV-rapport – och ligger bakom förslaget att internationella priser ska styra svenska.


Den 13 april presenterade Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, en rapport som innehåller flera förslag på besparingsåtgärder när det gäller samhällets läkemedelskostnader.

TLV vill bland annat spara genom snabbare arbete med omprövningar av subvention för läkemedel som redan ingår i förmånen, i nära samarbete med industrin.

Men om detta inte ger tillräckliga besparingar, föreslår myndigheten, som Dagens Apotek berättade i går, att resultatet av internationella prisjämförelser ska kunna påverka priserna på originalläkemedel i Sverige. TLV föreslår att myndigheten själv genomför dessa jämförelser.

Bakgrunden är bland annat att tillverkarnas försäljningspriser på originalläkemedel är höga i Sverige, enligt flera jämförelser som TLV presenterar i rapporten.

En brittisk jämförelse från december i fjol visade exempelvis att priserna på originalläkemedel i Sverige 2008 var mellan 7 och 16 procent högre än priserna i Storbritannien, beroende på olika antaganden om växelkurserna.

I OECD:s senaste sammanställning av läkemedelsbolagens försäljningspriser på nya produkter låg Sverige cirka 4 procent över den genomsnittliga prisnivån i jämförelse med 16 andra europeiska länder.

Och enligt en analys som TLV gjort på egen hand var priserna på ett urval av originalläkemedel nyligen 5,4 procent lägre i Norge än i Sverige.

Originalläkemedel som introducerats 2008 och framåt är tvärtom billigare i Sverige än i jämförbara länder, enligt andra internationella jämförelser.

Thord Redman är avdelningschef på TLV.

Hur sannolikt är det att förslagen om att internationella prisnivåer ska styra svenska sätts i verket?

– Jag vill inte spekulera i det. Vi vill i första hand behålla den värdebaserade prissättningen och har stor tilltro till att läkemedelsindustrins aktiva medverkan kommer att leda till de aktuella besparingarna. De här förslagen kräver ändringar av lagstiftning som tar tid. Industrins aktiva medverkan gör i stället att vi omgående kan börja realisera besparingar.

Vad avgör om de mer långtgående förslagen blir verklighet?

– En utvärdering av resultaten av förstahandsåtgärderna. De besparingar vi angett i rapporten ska uppnås, det vill säga 2 miljarder kronor under tre år.

Ni anger tre olika skarpa alternativ för hur internationella priser kan tänkas styra de svenska läkemedelspriserna. Ska det ses som en trestegsraket?

– Nej, vi har inte graderat alternativen. Det blir upp till lagstiftarna att bedöma vilken väg man vill gå, säger Thord Redman.

FOTNOT: Prisjämförelserna avser läkemedelsföretagens försäljningspriser, och inte apotekens försäljningspris (AUP) eller vad användarna betalar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev