Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Oroliga apotekschefer hör av sig till facket

Publicerad: 11 mars 2015, 13:39

Chefsmedlemmar hör av sig till Sveriges Faramceuter när Apoteket AB drar ner på antalet apotekschefer.


Det var i början av veckan som Apoteket AB informerade internt om att cirka 370 apotekschefstjänster ska bli cirka 250. Sedan omregleringen har varje apotek haft en chef inom Apoteket AB, men nu införs en modell som har testats före omregleringen då vissa chefer kommer att ansvara för flera apotek.

I de samtal som har kommit till Sveriges Farmaceuter från oroliga apotekschefer handlar många om vad som kommer att hända om man inte vill söka någon av de nya tjänsterna.

– Jag utgår från att de som vill bli chefer för flera enheter kommer att söka de nya tjänsterna, men en del undrar varför de ska söka sina egna tjänster igen och en del vill inte ha större chefsansvar, säger Christer Borg, förhandlingschef för Sveriges Farmaceuter, till Dagens Apotek.

Vad ska ni göra nu från fackets sida?

– Jag håller på att granska förhandlingsprotokollen och vi kommer att sammanfatta vad som har hänt och informera våra chefsmedlemmar. Det kan bli så att vi behöver agera i vissa frågor, fast om det blir så kan jag inte säga ännu.

Christer Borg tillägger att grundinställningen är att arbetsgivaren förfogar över sin organisation.

– Men vi har i förhandlingarna ifrågasatt hur det dagliga arbetet kommer att fungera när det inte finns någon chef på plats och hur det kommer att bli för de chefer som inte får nya chefsjobb.

Relaterat material

Apoteket AB minskar antalet apotekschefer

Många medlemmar hör av sig till facket

Dystert och tomt medan uppsägningssamtalen pågår

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev