Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ortopeder till öppet angrepp mot chefer i NU-sjukvården

Publicerad: 7 oktober 2009, 12:44

”NU-sjukvårdens ledning hyser förakt för sin egen personal.” Det skriver 28 ortopeder i Uddevalla i ett öppet brev.


Misstroendeförklaringen beror på att läkaren Erling Hallström har stängts av från sitt arbete på ortopedkliniken. Som Dagens Medicin rapporterat tidigare anklagas han för att ha brutit mot Västra Götalandsregionens regelverk om extraarbete. Erling Hallström driver ett bemanningsföretag och har anlitat flera kollegor för att gå in och jobba extra på kliniken där de själva är anställda.

Ortopederna och deras fackliga representanter har hela tiden hänvisat till att konstruktionen var känd av sjukhusledningen. Nu tar alla 28 läkarna på kliniken öppet avstånd från avstängningen av Erling Hallström.

Denna hantering innebär att vår kollega, som vore han en brottsling, abrupt slets ur den dagliga verksamheten på kliniken och inte ens fick tillfälle att ronda de patienter han opererat föregående dag , skriver de i ett brev som citeras i lokaltidningen Bohusläningen.

Läkarna är upprörda över att ledningen för NU-sjukvården har gått ut med offentlig kritik mot dem som jobbat extra. Själva anser de att bemanningsföretaget aldrig hade behövt anlitas om sjukhuset inte hade sparat in på verksamheten.

Relaterat material

Ortoped i Uddevalla avstängd efter uthyrning av kollegor

Utpekade läkare slår tillbaka

Överläkare hyrde ut sina kollegor till den egna kliniken

Anställda läkare tilläts jobba extra på egna arbetsplatsen

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev