Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Östergötland förlänger avtal med antroposofernas sjukhus

Publicerad: 25 maj 2009, 09:02

Landstinget i Östergötland har förlängt sitt avtal med antroposofernas sjukhus Vidarkliniken.


Landstinget i Östergötland har skickat patienter till Vidarkliniken i Järna utanför Södertälje sedan 2007. Vid sitt senaste sammanträde beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden att förlänga avtalet fram till och med 2010.

Beslutet motiveras med att en intervjuundersökning visar att patienterna som fått vård på Vidarkliniken är mycket nöjda. Ett halvår efter ankomsten upplevde 91 procent att deras psykiska hälsa hade förbättras. 76 procent svarade att den fysiska hälsan också hade blivit bättre.

– Vidarkliniken är ett komplement till den vård vi själva bedriver. Studien visar ett mycket positivt resultat, varför det känns naturligt att förlänga avtalet i ytterligare ett år, säger Vrinnevilistans Lasse Pettersson, ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden i Östergötland, i ett pressmeddelande.

Vidarkliniken drivs av antroposoferna och blandar traditionella och alternativa metoder vid behandlingen av patienterna. Landstinget i Östergötland har inte gjort någon medicinsk utvärdering av vården inför beslutet om att förlänga avtalet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev