fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Östergötland satsar på komplementär medicin

Publicerad: 13 november 2006, 13:57

Landstinget i Östergötland låter 25 anställda gå en kurs i komplementär medicin. Syftet är att kunna möta det växande intresset hos patienter för alternativa behandlingsmetoder, såsom akupunktur och homeopati. Såväl läkare som sjuksköterskor kommer att gå kursen.


Sedan några år tillbaka har landstingsstyrelsen och hälso- och sjukvårdsnämnden i Landstinget i Östergötland lyft upp komplementär medicin som en viktig fråga, skriver Folkbladet.

Nu har landstinget köpt in en kurs från centrum för komplementärmedicinska studier vid Karolinska institutet i Solna. 25 personer från olika verksamheter inom hälso- och sjukvården i landstinget kommer att gå kursen, och tanken är att dessa sedan ska sprida sina kunskaper till andra på respektive arbetsplatser.

– Eftersom vi vill att patienterna ska vara mer delaktiga i sin egen vård måste vi kunna diskutera också annorlunda metoder. Jag tycker att vi bör ha såpass goda kunskaper om komplementär medicin att vi kan bli en god samtalspartner till patienten, även om metoderna inte finns inom landstingets väggar, säger Ann Kullberg, som arbetar med frågorna på landstinget, till Folkbladet.

Utbildningen är en fempoängskurs om 200 timmar och ges på halvfart.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev