Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Över 400 bud lämnade på apotek till småföretagare

Publicerad: 19 februari 2010, 11:11

Bud på 112 av närmare 150 apotek. Det var resultatet av den första omgången i budgivningen på apotek i småföretagarklustret.


Försäljningen av småföretagarapoteken går in i nästa fas. Budgivningsprocessen var över den 12 februari och av de 146 apoteken som var med i försäljningen kom det in bud på 112 stycken. 440 bud lämnades in totalt.

Enligt Claes Kjellander, projektchef för transaktionsprocessen inom Apoteksgruppen, säljs dessa apotek i ett inledningsskede, men planen är att alla 146 ska säljas.

– När den här försäljningen är över kommer vi att börja med en andra budomgång. I nuläget vet jag inte riktigt när det blir.

Claes Kjellander berättar att det har varit betydligt fler bud på storstadsapoteken än på dem på landet. Efterfrågan har också varit lite lägre på de dyraste apoteken.

– Att få in bud på så många som vi har fått tycker jag är bra, säger Claes Kjellander. Det här ska absolut inte ses som något misslyckande.

Apoteksgruppen räknar med att alla apotek kommer att säljas. Flera av dem som lagt bud nu, men inte kommer att få köpa, hoppas man ska vara intresserade även i en andra omgång. Dessutom kan det finnas de, enligt Claes Kjellander, som vill se hur första försäljningsomgången utvecklas innan de själva köper.

Nu ska Apoteket Omstrukturering AB, OAB, bland annat granska affärsplaner och göra en kreditbedömning innan det avgörs vilka som får köpa apoteken.

De första köparna börjar ta över sina apotek i juni.

Maria Persson

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev