Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Palm tar Hallengrens plats

Publicerad: 6 oktober 2014, 07:12

Veronica Palm (S), inte Lena Hallengren, blir gruppledare i riksdagens socialutskott.


Överraskningarna fortsatte när statsminister Stefan Löfven i lördags presenterade sin lista över partiets ledande personer i riksdagen.

När nu Lena Hallengren inte blev social- eller sjukvårdsminister trodde många att Stefan Löfven sparade på hennes stora kunnande och erfarenhet av den aktuella sjukvårdspolitiken till socialutskottet. Men i stället blev Lena Hallengren gruppledare och ordförande i utbildningsutskottet. Ett uppdrag som rent politiskt kan anses vara tyngre, med tanke på Socialdemokraternas och Miljöpartiets satsning på att förändra hela skolpolitiken.

Veronica Palm, 41 år, har suttit i riksdagen sedan 2002, invald i Stockholms kommuns valkrets. Under riksdagstiden har hon haft många uppdrag, senast som ordförande i civilutskottet. Hon är utbildad barnskötare, men har framför allt ägnat sitt yrkesliv åt arbete för LO och med politik.

I arbetet i socialutskottet, som gruppledare och vice ordförande, kommer hon i första hand prioritera lagstiftning mot vinstuttag i välfärden, säger hon till Svenska Dagbladet. Barnrättsfrågor är ett annat viktigt område för henne.

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev