Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Panikjakt på ambulanser i Skåne

Publicerad: 15 mars 2012, 10:59

Falck tvingades ragga ambulanser från andra delar av landet.

Foto: Falck.

Sirius Humanum-konkursen i Skåne skapar oreda i tillgången på ambulanser. Falck som tagit över verksamheten tvingas till panikåtgärder.


Det var tänkt att Falck, som tar över ambulansverksamheten som Sirius Humanum upphör med på grund av konkursen, skulle fortsätta att använda Sirius ambulanser mot betalning. Men i tisdags ändrade sig Sirius, som har fortsatt verksamhet i andra delar av landet, och ville ha tillbaka 20 ambulanser i Skåne, kanske så snabbt som på torsdagsmorgonen.

Falck riskerade då att stå utan ambulanser och tvingades blixtsnabbt samla fordon från andra delar av landet. På onsdagskvällen hade 24 ambulanser kommit på plats i Skåne.

– Nu behöver vi inte ens vänta om de 20 försvinner utan vi ställer av dem redan i kväll och ersätter dem med fordonen som vi själva disponerar över, säger Sven Engquist, Falcks vd, till Sydsvenskan.

Utrustningen i de nedkörda bilarna, vissa av dem har varit i drift och andra har använts som reserv, har bytts ut så att den är likadan som i de gamla Siriusambulanserna.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev