Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patient avled vid ambulanskrock

Publicerad: 28 oktober 2019, 11:18

En patient avled i samband med att en ambulans på väg till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping var inblandad i en trafikolycka i lördags. Polisen har upprättat två anmälningar, varav en avser vållande till annans död.


Ämnen i artikeln:

AmbulanssjukvårdLänssjukhuset Ryhov Jönköping

Det var vid lunchtid i lördags som tre bilar, varav en ambulans, krockade på länsväg 195 utanför Habo norr om Jönköping. Ambulansbesättningen och patienten som färdades i ambulansen, fördes till sjukhus.

Vid 14-tiden meddelade polisen patienten hade avlidit.

– Det är fortfarande oklart om patienten avled av skador till följd av trafikolyckan, eller av sjukdom. Det får den rättsmedicinska undersökningen visa, säger polisens presstalesperson Monica Bergström till Dagens Medicin.

Det är också oklart hur omfattande skador ambulanspersonalen fick.

– Vi vet att räddningstjänsten fick göra ett så kallat säkert uttag av den ena föraren. Men vi har inte vidare blivit uppdaterade om skadeläget, säger Monica Bergström.

Thomas Johansson, verksamhetschef vid ambulanssjukvården i Region Jönköpings län, uttalade sig under söndagen i Jönköpings-Posten.

– Jag har pratat med dem och deras anhöriga och de är relativt sett okej efter olyckan, sa han då till tidningen.

Polisen har upprättat två anmälningar efter olyckan. Den ena gäller vållande till annans död, och den andra avser vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

– Vi vet fortfarande inte vad som orsakade olyckan och går därför inte ut med vilka anmälningarna avser, säger Monica Bergström.

Förutom de tre personer som färdades i ambulansen var ytterligare fyra personer inblandade i olyckan. Enligt polisen behövde de inte uppsöka sjukhus för sina skador.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev