Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patientbricka hårdvaluta på High Chaparall

Publicerad: 1 augusti 2012, 13:57

Sjukvården i Värnamo slutar med patientbrickor eftersom maskinen som tillverkar dem är trasig. Det får konsekvenser för temaparken High Chaparall.


I tider av digital information blir plastbrickorna allt mer sällsynta i vården. Men på ett område har de varit högst gångbara – på High Chaparall, som erbjuder fri entré till invånarna i Gnosjö och grannkommunerna. Den som visat sin patientbricka från Värnamo sjukvårdsområde och giltig legitimation har fått besöka Smålands vilda västern utan kostnad.

Nu har en av sjukhusets präglingsmaskiner som tillverkar korten gått sönder och det är svårt att få tag på reservdelar, berättar Sveriges Radios P4 Jönköping.

– Det är ju inte riktigt vår uppgift att stå för patientbrickor, som sjukvården inte behöver, för att folk ska komma in gratis på High Chaparall, säger informatören Anki Ringsten till radion.

I fortsättningen kommer High Chaparall att vilja se ett folkbokföringsbevis från Skatteverket, eller en räkning ställd till hemadressen, för att släppa in ortsborna gratis.

ANNA ROSENGREN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev