Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patienter klagar på maten

Publicerad: 18 februari 2010, 13:30

Patienter klagar på maten

Foto: Akademiska sjukhuset.

Klagomålen på den mat som serveras på Akademiska sjukhuset har ökat kraftigt. Med anledning av det höll Landstinget i Uppsala län ett särskilt möte i dag, torsdag.


Sedan den 1 februari i år får Akademiska sjukhuset sin patientmat från ett produktionskök i Västerås i samarbete med Landstinget Västmanland.

Sedan dess har Landstinget i Uppsala län noterat en kraftig ökning av klagomålen på maten. Och det var också det som var orsaken till dagens möte.

I ett pressmeddelande säger landstingsrådet Rolf Edlund (c), som även är vice ordförande i kostnämnden, att klagomålen inte har handlat om att maten skulle smaka illa eller hålla dålig kvalitet. Däremot har det förekommit felleveranser som i sin tur har lett till att patienter fått fel matbricka.

Med på dagens möte var bland andra företrädare för kostnämnden, produktionsköket i Västerås, Akademiska sjukhuset och Landstingsservice.

Enligt Rolf Edlund kom de fram till att det har funnits brister i kommunikationen. Bland annat har det skett misstag när brickorna har dukats. Dessutom har personalen inte fullt ut förstått det nya beställningssystemet som kommit med leverantörsbytet och de har därför gjort felaktiga beställningar.

Något som enligt Rolf Edlund nu kommer att åtgärdas.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev