måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patientrekord på akuten i Norrtälje

Publicerad: 8 augusti 2014, 09:54

Under förra veckan sökte rekordmånga till akutmottagningen på Norrtälje sjukhus.

Ämnen i artikeln:

Norrtälje sjukhusRegion Stockholm

Vecka 31 sökte 663 personer till akutmottagningen på Norrtälje sjukhus. Så många har aldrig sökt till mottagningen under någon tidigare vecka sedan år 2004, vilket är så långt statistiken sträcker sig.

– En medelvecka söker ungefär 450 personer till akutmottagningen, så det är en stor skillnad, säger Ingmar Zachrisson, chefläkare vid Norrtälje sjukhus.

Enligt Ingmar Zachrisson är det inget konstigt med högre patientantal på sommaren, eftersom det på grund av turismen finns fler människor i Norrtälje då. Men just vecka 31 var det extra många.

Det är överbeläggningar även på sjukhusets vårdavdelningar och intensivvårdsavdelningen. Enligt Ingmar Zachrissons bedömning har sjukhuset som helhet ändå fungerat bra.

– Stämningen bland personalen är god och arbetet löper på, säger han.

Många Stockholmssjukhus har haft problem i samband med överbeläggningar, och det är Ingmar Zachrisson väl medveten om. Han tror att Norrtälje sjukhus har en fördel av att vara ett litet sjukhus.

– I och med att sjukhuset är så litet är det lätt att ha kommunikationsvägar. Cheferna är närvarande och det är lätta att omfördela personal mellan olika avdelningar. Eftersom sjukhuset är litet är personal geografiskt nära varandra.

Ingmar Zachrisson nämner också att det finns en lokal patriotism bland dem som arbetar på sjukhuset.

– Folk är glada över att kunna arbeta på ett sjukhus nära där de bor, och folk är måna om sjukhuset och sjukhusets rykte. Alla vill att det ska fungera, säger han.

ELSA TORELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev