lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Patientsäkerhet på Socialstyrelsens webbplats

Publicerad: 16 september 2005, 14:09

I samband med den andra nationella patientsäkerhetskonferensen i Sverige, som hålls i Stockholm 15-16 september, öppnar Socialstyrelsen en helt ny avdelning om patientsäkerhet på webben.


På webbplatsen presenteras bland annat fallstudier baserade på händelser i hälso- och sjukvården som anmälts enligt Lex Maria. Besökarna kommer att kunna ta del av analyser som klarlägger bakgrund och orsaker till att patienter kommit till skada eller utsatts för risker i vården.

Syftet med de nya webbsidorna är att sprida samlad kunskap och erfarenheter till vårdens chefer och personal om hur hälso- och sjukvården kan göras säkrare för patienterna.

- Det är först och främst huvudmännen som måste skapa en patientsäkerhetskultur. Genom webbsidorna vill vi bidra till att utveckla arbetet och underlätta för aktörerna att göra vården säkrare, säger Johan Carlson, avdelningschef vid Socialstyrelsens tillsynsavdelning, i ett pressmeddelande.

Webbsidorna innehåller inte bara material från sjukhus utan även från primärvården, skolhälsovården och kommunernas äldresjukvård.

Alla lagar och författningar som berör området finns också samlade. Besökaren kommer att kunna ta del av en handbok för analys av avvikelser i vården.

Cecilia Bohlin

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev