Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Paul Håkansson slutar som heltidspolitiker

Publicerad: 25 oktober 2006, 09:33

Paul Håkansson (s) vill inte bli oppositionsråd i Landstinget i Östergötland. Efter 17 år som heltidspolitiker är han öppen för att börja jobba i näringslivet.


Paul Håkansson, ordförande i landstingsstyrelsen i Östergötland, var och en av landstingsvalets tydligaste förlorare. Den majoritet bestående av s, v och mp som han ledde förlorade makten i Östergötland, och i Norrköping skördade det läkarledda partiet Vrinnevilistan stora framgångar.

Vrinnevilistan är ett direkt resultat av det missnöje som funnits i främst Norrköping med hur de östgötska sjukhusen profilerats om. Paul Håkansson var den främsta arkitekten bakom denna politik.

– Det finns två skäl till att jag slutar. Vi gjorde ett dåligt val och jag har det högsta ansvaret för det. Jag är också den som suttit längst som heltidspolitiker, då är det naturligt att det blir jag som kliver av, säger han.

Han kommer att ha kvar ett flertal tyngre uppdrag inom Landstinget i Östergötland. Men han kommer inte att ha något heltidsarvoderat uppdrag.

Ska du skaffa dig ett jobb?

– Det finns ju två varianter. Antingen söker jag uppdrag med koppling till det jag kan om svensk sjukvård och de kontakter jag har inom området, eller så gör jag något helt annat.

Har du fått några intressanta erbjudanden?

– Inga under veckorna efter valet. Men under de gångna två till tre åren har jag fått erbjudande om ett flertal anställningar både inom den offentliga hälso- och sjukvården och inom den privat drivna sjukvården.

Ser du några problem med att gå till näringslivet?

– Den erfarenhet jag har skaffat mig som politiker kan vara intressant för näringslivet. Men om det är något som passar för mig det vet jag inte.

Socialdemokraterna i Östergötland kommer att ha två oppositionsråd under mandatperioden. Sannolikt kommer det ena att rekryteras från Norrköping och det andra från Linköping. Från Linköping nomineras Anna-Lena Sörenson och från Norrköping har Christoffer Karlsson och Irma Görtz nominerats, enligt Norrköpings Tidningar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev