Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Paus i omorganisationen för del av Karolinska

Publicerad: 7 februari 2019, 12:30

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Flytten till NKS blir av för sjukhusets arbetsterapeuter, fysioterapeuter och psykologer. Men den ifrågasatta omorganisationen stoppas.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhuset

I en rapport till styrelsen vid Karolinska universitetssjukhuset framkom svidande kritik mot den pågående omorganisationen, något Dagens Medicin har rapporterat.

Enligt Dagens Nyheter har rapporten också lett till ett namnupprop bland anställda vid sjukhuset om att stoppa omorganisationen. I ett mejl som tidningen tagit del av skriver Åsa Stephansson Dedering, chef för funktion hälsoprofessioner, bland annat att ledningen lyssnat på oron.

”Jag har därför beslutat att stoppa den pågående omorganisationen inom funktion hälsoprofessioner. Det innebär att vi kommer att flytta in i N-huset i Solna med dagens organisation”, skriver Åsa Stephansson Dedering, som även sitter i sjukhusledningen.

I funktion hälsoprofessioner ingår cirka 600 arbetsterapeuter, dietister, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder och psykologer.

I ett mejl till Dagens Nyheter, via sjukhusets presstjänst, skriver Åsa Stephansson Dedering att det handalr om den interna omorganisationen och att det inte inte påverkar sjukhusets övergripande strategi.

Relaterat material

Kraftig kritik mot  Karolinska i egen rapport

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev