Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Påverkad läkarstudent åtalas efter slagsmål på dansgolv

Publicerad: 10 juni 2010, 13:46

En födelsedagsfest där flera läkarstudenter i Umeå deltog urartade i slagsmål. Nu åtalas en av dem för misshandel och narkotikabrott.


Festen hölls på Medicinska studentkåren i Umeå, skriver Västerbottens Folkblad. Bråket uppstod på dansgolvet när en av studenterna tog ett par låtsasgrisöron som en annan student hade på sig. Under det efterföljande tumultet skallade den förste studenten den andre över munnen så att denne fick ett djupt sår som behövde sys.

Den våldsamme studenten greps och visade sig vara påverkad av amfetamin. Själv har han uppgett att han rökt hasch och ätit ADHD-medicin som han fått av  en okänd snubbe . Han åtalas nu för misshandel och narkotikabrott.

Under polisförhören har han berättat att det förekom både narkotika och lustgas på festen, rapporterar Västerbottens Folkblad.

Thomas Brännström, ordförande i programrådet för läkarprogrammet vid Umeå universitet, säger att lärosätet kan vidta disciplinåtgärder mot studenter som bedöms utgöra ett hot mot andra på utbildningen. Det kan bli aktuellt om den nu åtalade studenten döms.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev