Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Penisoperationer och vaccin bland tidningarnas aprilskämt

Publicerad: 1 April 2010, 12:42

Penisoperationer och vaccin bland tidningarnas aprilskämt

Foto: Illustration: Photos.com

April april, din dumma sill. På skämtarnas stora dag skojar de svenska medierna om influensavaccin med datorchip, penisförlängningar och danska läkarstudenter.


Tidigare i veckan meddelade Högskoleverket att Örebro universitet får starta en läkarutbildning. Nu ”avslöjar” Sveriges Radio Örebro att lärosätet fått betala ett högt pris. Hälften av de 120 utbildningsplatserna ska nämligen reserveras för danskar, som kompensation för alla svenska läkarstudenter i Danmark.

– Det är ju så att i en förhandling får man ge och ta, säger universitetets rektor Jens Schollin till lokalradion.

En som är glad över den danska kvoten är Lars Larsen, dansk fotbollsspelare som avslutade karriären i Örebro. Nu funderar han på att utbilda sig till ortoped.

Metros aprilskämt handlar om att Stockholms läns landsting passade på att injicera ett datorchip i invånarna vid massvaccineringen mot svininfluensan. Nu ska det kunna användas för att ta sig fram i lokaltrafiken. De första 1 000 resenärerna som håller fram armen mot en av de blå kortläsarna i dag laddas på så att de kan resa gratis i 30 dagar, skriver tidningen.

Rapporteringen kring Landstinget Gävleborg har handlat mycket om besparingar den senaste tiden. I dag, den 1 april, berättar Söderhamns-Kuriren om en offensiv satsning för att få in pengar. Sjukhuset i Söderhamn ska göras om till en lyxklinik för skönhetsoperationer.

– Vi planerar för en avdelning enbart för män som vill göra penisförlängningar, säger utvecklingsstrategen Mats Olsson i ett citat som återges av TT.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev