måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personal informerad inför SD-besök på nytt sjukhus

Publicerad: 18 mars 2014, 08:50

Jimmie Åkesson vdi Norrlands universitetssjukhus i Umeå Foto: Bildbyrån/Patrick Trägårdh

Förra veckan stoppades Jimmie Åkesson (SD) under ett sjukhusbesök i Umeå. Under tisdagen väntar ett nytt.


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är på Sverigeturné och besöker bland annat sjukhus i landet. Under tisdagen är det Universitetssjukhuset i Linköpings tur.

Precis som vid det omdiskuterade besöket på Norrlands universitetssjukhus i förra veckan är det geriatriken som ska besökas. Dock ska sammanträffandet vara en ren slump, berättar Bodil Knuthammar, pressekreterare i Landstinget i Östergötland.

– Vi fick förfrågan om ett besök på sjukhuset och efter att vi undersökt möjligheterna kom vi fram till att geriatriska kliniken passade, säger hon.

Personalen har informerats fortlöpande och i förra veckan gick ytterligare information ut.

– Vi har gjort bedömningen att alla har fått information. Vi har gått igenom förutsättningar och ingen tvingas delta mot sin vilja, säger Bodil Knuthammar.

Det rör sig om ett verksamhetsbesök där Jimmie Åkesson kommer att träffa en verksamhetschef som berättar om geriatriska kliniken. Sittningen sker i ett konferensrum och partiledaren kommer inte att träffa patienter eller göra någon rundvandring.

– Det är chefer som håller i besöket och det kommer att ske på sådant sätt att det inte stör verksamheten, personalen eller patienterna, säger Bodil Knuthammar och fortsätter:

– Det är centrumchef som godkänner och ansvarar för sådana här önskemål om besök. Vi har som princip att ta emot representanter från landstingsfullmäktige och Sveriges riksdag. Vi gör ingen skillnad mellan olika partier.

Dagens Medicin räknar med att återkomma med kommentar från Sverigedemokraterna under dagen.

Relaterat material

De skäms för landstingsledningen

Läkaren får kritik av sina chefer

Jimmie Åkesson stoppades vid sjukhusbesök

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev