Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personal larmar om dåliga ambulanser

Publicerad: 5 november 2007, 12:15

Ambulans- sjukvårdare i Kiruna har tröttnat på de dåliga ambulanserna. Nu varnar de för att patientsäkerheten kan hotas om ambulanserna inte byts ut.


Elfel som gör att ambulanserna inte startar och en skjutdörr som lossnade. Problemen är många med de slitna ambulanserna i Kiruna, skriver Norrbottens-Kuriren.

– Våra bilar är för gamla och i princip är det ingen av dem som duger, den äldsta har inte ens krockkudde. Vi har haft många problem under lång tid och det blir reparationer alldeles för ofta, säger ambulanssjukvårdaren Lars-Åke Mukka till tidningen.

De bilar som ambulanssjukvården i Kiruna förfogar över har drabbats av problem även under utryckning, och det är bara turen som gjort att incidenterna inte lett till några allvarliga tillbud, menar de missnöjda ambulanssjukvårdarna.

– Vi har passerat gränsen för det tillåtna med råge, när Kirunaborna ringer 112 kanske vi inte kan komma. Det är fruktansvärt att politikerna inte inser allvaret i situationen, säger Lars-Åke Mukka.

Landstingsrådet Britt Westerlund (s) säger till Norrbottens-Kuriren att hon tidigare har hört talas om problem med ambulanserna men inte är uppdaterad om situationen i Kiruna.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News