Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personal misstänks för morfinstöld på sjukhus

Publicerad: 28 september 2007, 11:20

Personal vid Sunderby sjukhus misstänks för inblandning i stöld av narkotikaklassade preparat.  Detta eftersom läkemedlen förvarades i ett låst förråd dit endast personal har tillträde.


Det handlar om ett morfinpreparat i flytande form som stulits från en barnavdelning på sjukhuset. Vid en kontroll i somras upptäcktes att flaskor med läkemedlet spätts ut med vatten.

– Vi har gjort en polisanmälan avseende narkotikastöld. Så länge polisutredningen pågår vill jag inte uttala mig i ärendet, säger Anna-Greta Öberg, platschef vid Sunderby sjukhus, som ligger mellan Luleå och Boden.

Anna-Greta Öberg säger dock att sjukhuset följt gällande säkerhetsrutiner avseende narkotiska preparat, men att hanteringen ytterligare skärpts upp efter händelsen.

– Det är numera alltid två personer med när man hanterar narkotiska preparat. Vi har även skärpt rutinerna för journalföringen vad gäller narkotikaklassade medel, säger hon till Dagens Medicin.

Enligt polisen är det endast ett fåtal personer som har tillgång till förrådet, till vilket det krävs såväl passerkort som kod för att komma in.

– Vi har ringat in vilka personer som varit i förrådet och vi har även genomfört en del förhör, säger P-O Andersson, chef för polisens länsnarkotikarotel i Norrbotten, till Norrländska Socialdemokraten.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News