Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personal på Karolinska får stipendium på 20 000 - till att festa

Publicerad: 16 oktober 2006, 13:04

Journalisten Pelle Wendel avled förra året i lymfcancer. Han vårdades i flera år på Karolinska universitetssjukhuset Huddinge och blev så imponerad av personalen att han testamenterar dem en rejäl slant till en ordentlig fest.


Expressen-journalisten Pelle Wendel avslöjade bland annat Ebbe Carlsson-affären. Han avled för ett år sedan i lymfcancern non-Hodgkins lymfom och vårdades i flera år vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

Enligt ett pressmeddelande från Pelle Wendels vän Marianne Hjertstrand var journalisten så imponerad av  den höga professionalism och starka mänskliga värme  han mötte på de två avdelningarna att han ville att en del av hans tillgångar skulle användas till  glädje och fest  för personalen som tagit hand om honom.

Pelle Wendels vänner och hans bror, Bengt Wendel, bildade Stiftelsen för stipendier i Pelle Wendels minne.

Nu har avdelning B87 vid Centrum för allogen stamcellstransplantation och avdelning M72-74 vid Hematologiskt centrum på Karolinska universitetssjukhuset Huddinge fått 10 000 kronor var.

Stiftelsens motivering lyder:

Stipendiet utdelas för prestationen att bedriva hög kvalitet i omvårdnad och medicinsk behandling i kombination med stort mänskligt engagemang. Donators avsikt är att mottagaren skall använda stipendiet efter eget beslut och gärna till något glädjefyllt och festligt.

Stiftelsens ordförande är den nationella psykiatrisamordnaren och läkaren Anders Milton.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev