Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personal på Sus kan beordras in

Publicerad: 12 juni 2013, 13:31

Foto: Roger Lundholm/Skånes universitetssjukhus.

Det kan bli aktuellt att beordra in personal om inte fler tar på sig extrapass vid Skånes universitetssjukhus i sommar.


Läget inför sommaren på Skånes universitetssjukhus börjar bli desperat. Enligt Sydsvenskan uppgav sjukhuset på sitt intranät i går, tisdag, att personal kommer att beordras in om inte anställda anmäler sig frivilligt för extrapass.

Anita Andersson, sjukhusets chef för kompetensförsörjning, berättar för Dagens Medicin att behovet är 350 sjuksköterskor i sommar. Bara 200 finns.

– Vi står inför det läget att det inte spelar någon roll om vi stänger ner ännu fler vårdplatser. Patienterna kommer ändå.  Vad gör man då när anställda ska ha semester och ska ta ut sin föräldraledighet? säger hon till Dagens Medicin.

Sjukhusets ledningsgrupp har diskuterat rekryteringsproblematiken och vänt på varenda sten, enligt Anita Andersson. Man har försökt rekrytera ”precis överallt” säger hon.

Framför allt är det sjuksköterskor som fattas, men också undersköterskor och medicinska sekreterare. En möjlig lösning är därför att beordra anställa att arbeta om inte fler nappar på extrapass frivilligt.

– Om ingen tar på sig fler pass och vi står där en dag i mitten av juli och ett arbetspass är helt tomt, då måste vi beordra någon att jobba. Det är inget konstigt med det, säger Anita Andersson.

Inför nästa sommar kommer det att krävas ett helt annat angreppssätt för att lösa bemanningen, tror hon.

– Då måste man diskutera det här på regionnivå, till exempel hur många sjukhus som ska ha öppet nästa år. Att det skulle finnas en brist på sjuksköterskor har vi vetat om ett tag, liksom att ett visst antal sjuksköterskor väljer att jobba i Norge eller väljer att inte jobba vidare som sjuksköterska alls.

Också sammansättningen mellan yrkesgrupperna är något som regionen kommer att behöva titta mer på, tror Anita Andersson.

Inför sommaren har Skånes universitetssjukhus anställt 28 ungdomar som ska arbeta som servicemedarbetare. De kommer till exempel att tvätta sängar, fylla på förråd och köra patienter till röntgen.

– Det är för att sjuksköterskorna ska kunna koncentrera sig på sitt arbete och för att avlasta de medicinska sekreterarna. Det är för att se till att hela infrastrukturen med mat, livsmedel, städning och avfallshantering fungerar så att sjuksköterskorna inte helt plötsligt får ställa sig i köket och bre en macka till en patient.

Den här typen av sidoarbete har lagts på vårdpersonal mer och mer i takt med att enheter har fått eget budgetansvar, men också på grund av sparbetingen, säger Anita Andersson.

– Många av dem som har burit oket har varit undersköterskorna. Nu tittar vi på vad våra anställda absolut måste göra. Det är den stora utmaningen vi har inför hösten.

Lönefrågan äger inte sjukhuset utan regionen och är därför inget som sjukhusledningen jobbar med, uppger Anita Andersson.

Hon vill gärna betona att alla, både enhetschefer och medarbetare, har gjort allt vad de har kunnat för att lösa sommaren.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev