Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personal som hyr ut sig söker efter något nytt

Publicerad: 13 februari 2008, 09:33

Extraknäckaren, missnöjesläkaren eller sjuksköterskan som jagar nytt jobb? Läkare och sjuksköterskor till uthyrning har många ansikten och drivkrafter.


Suddiga Sara och Diffusa Danne - den genomsnittliga hyrläkaren eller hyrsjuksköterskan låter sig inte ramas in. Men de förenas ofta av att vara på väg mot något nytt, visar en rundringning till bemannings­företag och fackförbund som Dagens Medicin har låtit göra.

Frågan har utlöst ett eller annat skratt – hur ser den typiska läkaren eller sjuksköterskan som hyr ut sig ut?

Anna-Lena Nilsson, kund- och rekryteringsansvarig på Rent-a-doctor, låter sig inte lockas in i generaliseringar.

– Det finns både män och kvinnor, svenskar och utländskt utbildade – den ”typiska” hyrläkaren finns inte, säger hon.

Men något fler män än kvinnor finns på marknaden, enligt flera källor, och vid vissa tidpunkter i livet lockar bemanningsyrket mer än annars. Före specialistutbildningen, innan den och familjebildandet kräver sitt, liksom senare när pensionen börjar närma sig. Då vill den erfarne läkaren gå ner i arbetstid utan att förlora underlag till pensionen och tilltalas av att själv kunna välja sitt schema.

– Hos oss är den typiska hyrläkaren en medelålders man, med hög kompetens inom sitt område och lång erfarenhet, säger Annika Högström, vd för Läkarjouren.

Hyrläkare tar ofta uppdrag på en till två veckor och återkommer gärna till ställen där de varit förut. Lönen varierar med uppdraget, men i snitt tjänar en allmänläkare hos Läkarjouren 20 000 kronor per vecka.

- Man går ju in som konsult och arbetar väldigt effektivt under kort tid, säger Annika Högström.

Inte överraskande är hyrsjuksköterskorna, som kan tjäna runt 200 kronor per timme, oftast kvinnor. Men om de startar eget är de också äldre än nya företagare i andra branscher, enligt Ingela Bengtsson. Hon är vd för Viam, Vårdförbundets organisation för företagare, bland dem bemanningsspecialister.

– De som startar eget är ofta över 50 år och ovanligt välutbildade, men det kanske säger sig självt att man behöver ha lång erfarenhet. Att välja själv hur man kan jobba ger självklart en annan frihet än som anställd – många lockas nog av det, säger Ingela Bengtsson.

Enligt Dedicares vd Stig Engcrantz kan företagets hyrläkare lika gärna vara frilansare på heltid som fast anställda som gör inhopp på ledig tid. De flesta är över 35 år.

- Det krävs erfarenhet för att snabbt kunna hoppa in i jobbet på ett nytt ställe. Därför måste man känna sig trygg i sin kompetens, säger Stig Engcrantz.

De flesta som Dagens Medicin intervjuat upplever hyrpersonal inom de legitimerade vårdyrkena som väldigt lik sina anställda kollegor. Men ur svaren om drivkrafterna kan Dagens Medicin pussla ihop följande typer: extraknäckaren, missnöjesläkaren, ombytessökaren och jobbjägaren, som presenteras här nedan. Kanske någon av dem arbetar nära dig.

Extraknäckaren
Vill jobba jour, eller åtminstone i effektiva pass som ger maximalt med pengar i förhållande till nedlagd tid. Tilltalas av att slippa möten om landstingets framtid och överdriven administration. Vill hellre ägna sig helhjärtat åt patientkontakt.

Missnöjesläkaren
Distriktsläkarföreningens senaste stafettläkarenkät visar att en dryg tredjedel av dem som hyrt ut sig det senaste året har sagt upp sig från en ordinarie distriktsläkartjänst. Föreningens ordförande Benny Ståhlberg tycker att trenden är oroande.

– Svaren visar väldigt tydligt att många är kritiska till sin vanliga arbetssituation och hur arbetet leds i landstinget. De längtar efter att bli sedda.

Som uthyrd läkare kan man uppleva möjlighet att styra bättre över sin egen situation, känna sig uppskattad och slippa långvarigt dålig arbetsmiljö.

Ombytessökaren
De som väljer bemanningsbanan vill få nya erfarenheter och framför allt prova det som är annorlunda, enligt Stig Engcrantz, vd på Dedicare. Det kan vara sjuksköterskan som till vardags jobbar söder om ett storstadsområde och nu vill pröva norr. Eller läkaren på väg mot pensionering som jobbat 30 år på samma vårdcentral och vill se en annan.

– Jobbar man i Stockholm resten av året kanske Gotland eller västkusten lockar på sommaren. Vissa vill till Norge eller Danmark. Det som förenar är känslan av att faktiskt fylla en lucka och göra
nytta, säger Stig Engcrantz.

Jobbjägaren
Är på väg från sitt gamla jobb, men vet inte riktigt mot vad ännu.

– För en del kan detta vara ett sätt att testa olika arbetsplatser, i jakten på ett nytt fast jobb. Man får se olika arbetssätt och arbetsplatser utan att behöva bestämma sig, säger Annika Högström, vd på Läkarjouren.

Christina Kennedy

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev