Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Personalen är väldigt lojal”

Publicerad: 23 februari 2010, 15:41

”Personalen är väldigt lojal”

Foto: Södersjukhuset i Stockholm. Foto: Annika Jeppsson

När kollektivtrafiken i Stockholm brakar ihop och SL uppmanar folk att stanna hemma stretar sjukvårdspersonalen på mot jobbet ändå.


De senaste dagarnas snö och kyla har i det närmaste lamslagit buss-, pendeltågs- och tunnelbanetrafiken i Stockholm. Restiden till och från jobbet har väsentligt förlängts och Stockholms Lokaltrafik, SL, har uppmanat människor att hålla sig hemma. Men till stadens större sjukhus har personalen, likt barnen från Frostmofjället, ändå tagit sig fram.

– Om den person som man ska bli avlöst av är försenad så stannar man kvar. Personalen är väldigt lojal, säger Helen Hellströmer, informationschef på Södersjukhuset.

Danderyds sjukhus, beläget en bit utanför innerstaden, ligger utmed tunnelbanans röda linje, som varit i trafik. Inte heller där har vädret och trafikeländet påverkat sjukvården.

– SL:s uppmaning till folk att stanna hemma har, tack och lov, inte hörsammats av vår personal. Det där var väl ett uttalande som inte var särskilt genomtänkt, tycker Annakarin Svenningsson, presskontakt på Danderyds sjukhus.

Även till Karolinska universitetssjukhuset har personalen kommit fram. Förr eller senare.

Relaterat material

Snösituationen stängde matsal på sjukhus i Göteborg

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev