lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personalen flyr psykiatrin på Akademiska sjukhuset

Publicerad: 16 november 2010, 10:07

Personalen flyr psykiatrin på Akademiska sjukhuset

Efter chefsturbulensen på Akademiska sjukhuset har nu psykiatrin drabbats av flera avhopp. Och flera anställda letar nya jobb.


Enligt uppgifter till Upsala Nya Tidning, UNT, letar flera anställda inom psykiatrin på Akademiska sjukhuset efter nya jobb. Det ska röra sig om specialistsjuksköterskor, chefer och administratörer.

– Råttorna lämnar det sjunkande skeppet. Antalet som vill sluta är omfattande och avdelningar kan få stänga om alla verkligen slutar, säger en anonym anställd till UNT.

I mitten av förra veckan meddelade sjukhusdirektören på Akademiska sjukhuset, Marie Beckman Suurküla, att hon slutar i december.

Hennes avhopp följdes snabbt av flera andra. Bland annat valde Kurt Memmert, chef för allmänpsykiatrin på sjukhuset, att sluta.

Han förklarade i ett brev att han tappat förtroendet för ledningen för sjukhuset och beskrev systemfel, utsliten personal och försummad patientsäkerhet.

Nu har även Patrik Hultgren, chef för allmänpsykiatrins slutenvårdsavdelning, sagt upp sig.

– Jag stöder Kurt Memmerts bild, han uttryckte det väldigt bra och har nog satt ord på vad många känner inom sjukhuset, säger han till UNT.

Sedan tidigare har också två andra chefer inom psykiatrin slutat.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev