Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personalens festande störde vården

Publicerad: 16 februari 2016, 11:47

Det blev högljutt när det nya operationshuset i Karlstad invigdes. Både personal och patienter stördes. En patient vägrar betala vårdavgift efter störd nattsömn.


Ämnen i artikeln:

Centralsjukhuset i KarlstadLandstinget i Värmland

”Mina patienter kan inte sova för att mina kollegor har fest i huset bredvid. Jag skäms”, skrev en landstingsanställd på Facebook på kvällen den 5 februari.

I huset bredvid hade 300 landstingsanställda då samlats för att inviga det nya operationshuset vid Centralsjukhuset i Karlstad.

En av patienterna vägrar nu att betala vårdavgiften efter att hållits vaken under natten, skriver Nya Wermlands Tidningen.

”Det var högljudda gäster med skratt och prat utanför ingången. Bilar som kom körande. Hög volym till vad det verkar inhyrd musik”, skriver patienten som ska ha fått öronproppar för att stänga ljudet ute men till sist behövde sömntabletter.

”Sömntabletter ska man inte behöva begära på dessa grunder”, tycker patienten.

Klinikchefen Tina Craaford, som var med och arrangerade festen, har, enligt NWT, sagt att hon talat med personal på närliggande avdelningar och att det inte finns några övriga klagomål på festandet, undantaget inlägget på Facebook.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev