Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personalkostnaderna pressas på Akademiska

Publicerad: 14 november 2012, 13:18

Akademiska sjukhuset i Uppsala sparar vidare och fokuserar nu på att pressa personalkostnaderna ytterligare.


Akademiska sjuhuset i Uppsala måste minska sina kostnader med 220 miljoner kronor nästa år. Nu lägger sjukhusledningen i en växel till.

– Trots arbetet med att få sjukhusets ekonomi i balans kan jag konstatera att vi inte når våra mål. Våra övergripande strategier; öka intäkterna, minska omkostnaderna och minska personalkostnaderna, har inte fungerat, säger sjukhusdirektör Lennart Persson i ett pressmeddelande på sjukhusets hemsida.

Nu fokuserar sjukhusledningen på att minska personalkostnaderna. Rutinerna för anställningsprövning skärps, samtidigt som bemanningen ska ”anpassas efter patientflödena”.

Som åtgärder föreslås bland annat kortare överlappningstider, som mest 1,5 timmar mellan dag– och kvällspass.

Nya riktlinjer för schemaläggningen tas också fram, både för sjuksköterskor, läkare och undersköterskor. Till exempel ska läkarnas scheman koordineras mer med patienternas vårdbehov och den övriga personalens arbetstider.

Bland åtgärderna räknas också att slå ihop mindre vårdavdelningar till större, vilket sjukhusledningen hoppas ska leda till billigare vård per plats. Bemanningen mellan vårdavdelningar och mottagningar ska samordnas.

Torbjörn Karlsson, ordförande i Upplands allmänna läkarförening, menar att förslaget inte tillför så mycket nytt jämfört med det som tidigare presenterats. Och det kommer att bli svårt att uppnå målen för produktiviteten när personalen ska stå för effektiviseringen.

– Man kan inte spara så mycket på personalen utan att få konsekvenser för tillgängligheten.

Samtidigt anser Torbjörn Karlsson att det inte finns något sjukhus i landet som uppvisar större effektivitet än just Akademiska sjukhuset.

– Akademiska är ett bra sjukhus som producerar högkvalitativ vård med slimmade resurser i dag. Jämförelser med andra likvärdiga universitetssjukhus runtom i Sverige visar att Akademiska ligger väldigt bra till när man ser till kostnadseffektivitet i produktionen.

Det som behövs är långsiktiga lösningar, anser han.

– Att hitta smartare lösningar är svårt när man till exempel har bristande tillgång på operationssalar, när sjukhuset är gammalt och inte helt rationellt lokalmässigt. Det går inte att samordna mer om byggnaderna inte tillåter mer.

Han vill också gärna väcka liv i regionfrågan, eftersom det kan diskuteras om patientunderlaget i Landstinget i Uppsala län är stort nog åt ett universitetssjukhus som Akademiska.

–  Man skulle kunna se till så att ägaren av ett storsjukhus inte är ett litet landsting. Ett annat alternativ är ett friare patientflöde så att patienter i andra delar av landet lättare kunde söka vård i Uppsala.

Det har sedan tidigare stått klart att personalstyrkan på sjukhuset ska bantas med 325 tjänster fram till 2014, men enligt Torbjörn Karlsson har det sagts att detta ska ske genom naturliga avgångar som till exempel pensionering.

– Vi har inte fått indikationer på att man tänkt varsla folk, eller låta folk gå genom förtida pensioner.

HANNAH DAVIDSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev