fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Personliga hälsokontot på banan

Publicerad: 8 maj 2015, 13:38

Foto: Thinkstock

Två år efter upphandlingen har E-hälsomyndigheten nu skrivit ett avtal kring den nya tjänsten.


JK


Dagens Medicin har tidigare rapporterat om hur myndighetens upphandling av det personliga hälsokontot hamnat i en juridisk långbänk sedan en av anbudsgivarna överklagat.

Det var då.

I dag, fredag, har Torsten Håkansta, generaldirektör för E-hälsomyndigheten satt sin kråka på ett avtal med företaget Capgemini, som först tilldelades uppdraget i maj 2013.

– Detta är en riktig milstolpe för oss. Vi ser en stor potential i den här tjänsten och i hur den kan bidra till att invånarna kan engagera sig i sin hälsoutveckling. Vi har haft ett nära samarbete med vårdaktörer för att säkerställa att invånarna ska kunna få sin vårdinformation utlämnad till Hälsa för mig, säger han i ett pressmeddelande.

Etableringen av det personliga hälsokontot ska enligt pressmeddelandet ske inom kort.

Hälsa för mig

Det personliga hälsokontot, kallat Hälsa för mig, är en elektronisk tjänst som E-hälsomyndigheten ska tillhandahålla enligt ett uppdrag från den förra regeringen.

Tanken med kontot är att alla medborgare ska kunna lagra uppgifter om sin hälsa både säkert och kostnadsfritt. Lagringen ska ske både genom egen dokumentation, journaler och genom olika appar. Det är medborgaren/patienten som själv äger innehållet i kontot, som enligt E-hälsomyndigheten blir ett komplement till andra tjänster som finns inom vården.

Läs mer om det personliga hälsokontot här.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev