Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Petad chef får starkt stöd

Publicerad: 5 januari 2010, 09:59

Petad chef får starkt stöd

Foto: Länssjukhuset Sundsvall.

Efter beslutet att peta sjukhusdirektören Margaretha Rödén jäser missnöjet bland de anställda på Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand.


Beskedet om att Margaretha Rödén och landstingsdirektören Sara Ekström lämnar sina uppdrag slog ned som en bomb på sjukhuset i mellandagarna. Bakgrunden är att de är oeniga med Landstinget Västernorrlands politiska ledning om hur de planerade besparingarna ska genomföras.

Bland personalen är upprördheten över det inträffade stor. Specialistläkaren Alfred Janson har skrivit ett öppet protestbrev som omkring 30 läkare har satt sina namn under.

– Vi tyckte att vi fått en bra chef i Margaretha Rödén. Vi upplevde att hon försökte nå sparkraven och samtidigt sätta kvaliteten främst. När hon gjorde det hade hon också den goda smaken att vända sig till sina medarbetare, som dagligen försöker upprätthålla bästa möjliga kvalitet, säger Alfred Janson till Sundsvalls Tidning.

Läkarna som skrivit under brevet anser att landstingsstyrelsens ordförande Ewa Söderberg (s) ”... återigen visat att hon inte är lämpad för att vara landstingsråd”. Margareta Löfqvist, barnmorska och förtroendevald inom Vårdförbundet, är också upprörd.

– Man blir illa berörd. Jag vill ge Sara Ekström en eloge för att hon vägrade att verkställa det här och i stället valde att sluta, säger hon till Sundsvalls Tidning.

Relaterat material

Oenighet orsak till att de två cheferna genast måste sluta

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev