Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Petad chef tillbaka i Västernorrland

Publicerad: 14 december 2011, 14:50

Hon petades som sjukhusdirektör för att hon inte kom överens med politikerna. Nu gör Margaretha Rödén comeback som hög chef i Landstinget Västernorrland.


­Margaretha Rödén fick sluta som sjukhusdirektör för Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand i slutet av 2009. Bakgrunden var att hon avbröt samarbetet med en konsultfirma som anlitats i samband med att sjukhuset skulle genomföra ett besparingsprogram.

Det gillades inte av landstingsstyrelsens dåvarande ordförande Ewa Söderberg (S).

Sedan 2009 har både den politiska ledningen och landstingsdirektören i Västernorrland bytts ut. Den nye landstingsdirektören Anders L Johansson vill ha Margaretha Rödén som hälso- och sjukvårdsdirektör. Tanken är att hon ska tillträda vid årsskiftet, skriver Sundsvalls Tidning.

Sedan hon slutade förra gången har Margaretha Rödén bland annat jobbat med utredningsarbete åt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

– Jag har varit ute i nästan alla landsting i landet och sett hur de organiserar sin sjukvård, så jag kommer in som en helt annan person än den jag var som sjukhusdirektör. Därför säger jag att jag nog var den som vann på den här såpoperan, säger hon till Sundsvalls Tidning.

SIMON ROTHELIUS

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev