Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pfizer drar in blodtrycksmedicin

Publicerad: 8 oktober 2014, 13:33

Läkemedelsverket har beslutat att dra in en batch med det blodtryckssänkande läkemedlet Salures efter en misstänkt förväxling i tillverkningen.


Det var i går som Dagens Medicin rapporterade om en händelse där en patient upptäckt vad hon misstänkte var B-vitaminen Behepan i sin burk som skulle innehålla blodtrycksläkemedlet Salures.

Nu har Läkemedelsverket, efter Pfizers begäran,  bestämt att dra in den produktionslinje, batch, av burkar med läkemedlet som finns på apotek eller sjukhus, uppger Pfizers medicinska direktör Johan Brun till Dagens Medicin.

Pfizer har tagit frågan på stort allvar och har de senaste två dagarna utrett händelsen.

Det apotek i Västsverige som lämnade ut medicinen har nu sänt pillerburken till Pfizer.  Ytterligare en burk från samma batch har öppnats på apoteket. Den innehöll rätt läkemedel, det vill säga Salures.

Pfizer har konstaterade att B-vitaminen producerades först i fabriken och att nästa batch var läkemedlet Salures, vilket gör att man ser en möjlighet att den sista burken i en batch kan ha fått etiketten som borde ha hamnat på den första burken i nästa produktionslinje.

Relaterat material

Pfizer undersöker förväxlad medicin

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev