Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Pigg sjukpensionär krävs på halv miljon

Publicerad: 30 maj 2008, 12:24

Mannen totalrenoverade sin bostad, smugglade finsk diesel, gick loss med motorsåg i trädgården och monterade ner hus som han sedan byggde upp igen. Nu krävs den flitige sjukpensionären på nästan en halv miljon kronor av Försäkringskassan.


Mannen, som är i 30-årsåldern, har varit sjukskriven på heltid i över tio år. Men han har definitivt inte legat på latsidan. Västerbottens-Kuriren listar hans digra meritlista som sjukpensionär:

■ 2003-2005 totalrenoverade mannen och hans bröder en fastighet. Mannen har själv renoverat de flesta rum, lagt parkett och klinkers med golvvärme, satt upp nya tapeter, spikat upp nya innertak och monterat ett kök. Huset har också tilläggsisolerats, fått nytt plåttak, nya fönster och en ny farstukvist. Eftersom huset sedan brann ner, dokumenterades allt.

■ 2004 dömdes mannen för att ha kört finsk diesel kors och tvärs över landet. Han dömdes också för olovlig körning och brott mot lagen om transport av farligt gods. Av beställningslistan framgår även att han tog upp dieselbeställningar över stora delar av Sverige.

■ 2005 köpte mannen ett Älvsbyhus som han monterade isär i moduler. Sedan röjde han och anlade en tomt och en grund på annan ort och byggde där ihop huset igen. Sedan såldes det som ett nybygge.

■ Sommaren 2007 började mannen och hans tvillingbror bygga ett lösvirkeshus. Ett arbete som inleddes med att röja tomten med motorsåg.

Nu har Försäkringskassan fått nog och kräver mannen på 421 381 kronor. Försäkringskassan anser att han har lämnat felaktiga och vilseledande uppgifter.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev