Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Planer på nytt skärgårdsapotek

Publicerad: 23 augusti 2010, 09:12

Nästa år kan ett helt nytt apotek startas inom Apoteksgruppen. Bengt Gustavsson, som nu tar över Apoteket Fyren på Tjörn, vill expandera.


I dag finns bara ett apotek på Tjörn i Bohuslän, och det är Apoteket Fyren i Kållekärr. Där tar nu makarna Bengt Gustavsson och Kajsa Hedberg över som ägare. Nästa sommar hoppas de kunna öppna ytterligare ett apotek på Tjörn, i Skärhamn.

– Skärhamn är huvudort på Tjörn och nu kommer det många nyetableringar, så för att behålla kundkretsen tycker jag att vi ska finnas där också, säger Bengt Gustavsson.

Han berättar att företaget har lokaler på gång, men att inga kontrakt ännu är skrivna. Eftersom Apoteket Fyren tillhör Apoteksgruppen måste även det nya apoteket startas inom denna kedja.

– Det är på gång, men det är ju mycket som ska lösas, säger Bengt Gustavsson.

I morgon blir det invigning på Apoteket Fyren där Bengt Gustavsson nu blir ägare och vd. Han är apotekare och kommer även att arbeta i verksamheten, medan Kajsa Hedberg som är socionom ska fortsätta att arbeta med funktionshindrade barn i Göteborgs kommun.

Bengt Gustavsson har tidigare mestadels arbetat med tillverkning och kontroll av läkemedel inom industrin, senast på Astra Zeneca i Mölndal. Innan dess var han anställd på Läkemedelsverket i Uppsala. I somras jobbade han för första gången på apotek, som semestervikarie på sitt eget Apoteket Fyren.

– Nu har jag jobbat med det mesta man kan jobba med som apotekare, konstaterar Bengt Gustavsson.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev