Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Plastikkirurg tankade bilen med fett från patienter

Publicerad: 29 december 2008, 14:42

Plastikkirurg tankade bilen med fett från patienter

En plastikkirurg i Kalifornien omvandlade fett från patienter till biodiesel som han tankade sin bil med. Nu utreds hanteringen av myndigheterna.


Animaliskt fett kan användas för att framställa det miljövänliga bränslet biodiesel. Det har en plastikkirurg i Beverly Hills i USA tagit fasta på. På en numera nedlagd hemsida beskrev mannen hur han omvandlade fett från sina patienter till biodiesel som han tankade sin stadsjeep med.

De blir inte bara av med sina kärlekshandtag och sina knubbiga magar, de får vara med och rädda jorden också , skrev plastikkirurgen på hemsidan, enligt tidskriften Forbes Magazine.

Eftersom hanteringen av det mänskliga fettet strider mot lagstiftningen har hälsovårdsmyndigheten i delstaten Kalifornien inlett en utredning. Dessutom misstänks plastikkirurgen för att ha låtit sin flickvän och sin assistent utföra operationer, trots att de inte har medicinsk kompetens.

Strax före jul meddelade mannen att han stänger sin klinik för att flytta till Sydamerika och arbeta som läkare på volontärbasis.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev