Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Plastikkirurgens son vittnar

Publicerad: 3 september 2007, 11:30

Plastikkirurgens egen son ska nu hjälpa försvaret att slå sönder den 23-åriga kvinnans vittnesmål om att hon blivit utsatt för grov våldtäkt av plastikkirurgen.


I dag måndag fortsätter rättegången mot den plastikkirurg som står åtalad för våldtäkt av en 23-årig kvinnlig patient.

Nu har domstolen gått med på att försvaret kallar plastikkirurgens egen son som vittne. Enligt försvaret hade sonen, som tidigare hade ett förhållande med kvinnan, samlag med patienten på en behandlingsbrits inne på den aktuella kliniken.

Poängen från försvarets sida är att förstärka påståendet att kvinnan blandat ihop olika händelser, skriver Sydsvenskan.

Hittills har försvaret varit noga med att inte anklaga kvinnan för lögn. I stället har försvaret, med advokat Mikael Nilsson i spetsen, blott lagt fram indicier för att kvinnan kan ha hallucinerat eller rört ihop olika händelser.

Enligt åklagaren Bo Albrektsson saknar de nya uppgifterna dock relevans i det aktuella målet.

Enligt advokaten ska kirurgens son också berätta att kvinnan tidigare påstått sig ha blivit våldtagen. Alltså falskt anklaga någon för sexövergrepp.

Innan plastikkirurgen häktades i juni i år har han visat ett allt större intresse av att operera kvinnliga könsorgan, vittnar anställda om på kliniken, skriver Svenska Dagbladet.

Exempelvis utförde plastikkirurgen flera ingrepp för att återställa mödomshinnan hos kvinnor med bakgrund i kulturer där det är helt avgörande att kvinnan är oskuld inför ett eventuellt bröllop. Trots att ingreppet bara kräver lokalbedövning valde plastikkirurgen att söva patienterna. Dessutom behandlade han ofta kvinnorna helt ensam.

Plastikkirurgen hävdar dock att han gjorde ingreppen av humanitära skäl, för att hjälpa kvinnor som var utsatta för ett patriarkalt förtryck.

Relaterat material

Åtalspunkt mot plastikkirurg kan återkallas

Våldtäktsåtalade läkarens rättegång bakom lyckta dörrar

Fler anmälningar mot plastikkirurg misstänkt för våldtäkt

Kirurgen åtalad för grov våldtäkt

Häktad kirurg förklarar spermafynd

Läkare misstänks ha våldtagit patient vid behandling

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News