Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Platt fall för satsning på jämställda löner

Publicerad: 30 januari 2008, 08:45

3,8 miljoner kronor skulle under 2007 användas för att utjämna osakliga löneskillnader mellan män och kvinnor på Helsingborgs lasarett. Men för de kvinnliga överläkarna blev resultatet en besvikelse. Enligt läkar­föreningen har skillnaderna till och med ökat.


Enligt den handlingsplan för jämställda löner som Region Skåne upprättade år 2006 ska löneskillnaderna mellan manliga och kvinnliga över­läkare respektive distriktsläkare senast år 2009 ha minskat med 1 500 kronor. Helsingborgs lasarett fick 3,8 miljoner kronor att använda i 2007 års lokala löne­över­syn för att minska skillnaderna mellan män och kvinnor, inte bara för läkare.

En stor besvikelse

Resultatet blev en stor besvikelse för den lokala läkarföreningen. Efter lönerevisionen står det nämligen klart att skillnaderna i lön mellan manliga och kvinnliga överläkare inte alls har minskat.

Enligt läkarföreningens statistik har skillnaden snarare ökat. Före revisionen var skillnaden i medellönen mellan manliga och kvinnliga överläkare på Helsingborgs lasarett 2 034 kronor. Efter revisionen hade skillnaden ökat till 2 157 kronor.

– Det är verkligen ett misslyckande. Vi har gått åt fel håll. Det här är en skillnad som inte går att förklara säger Anders Wihlborg, ordförande i Nordvästra Skånes läkarförening.

På Ängelholms sjukhus sköts jämställdhetspengarna till i efterhand, efter den ordinarie revisionen, till kvinnliga överläkare.

I Helsingborg tolkade arbetsgivaren det som att pengarna skulle ingå i den ordinarie lönepotten.

– Slutsumman blev mellan 2,6 och 2,9 procent, alltså mer än de 2 procent som var garanterade i regionens centrala avtal. Därför har arbetsgivaren sagt att vi måste förstå att vi inte kan få något extra utöver det, säger Anders Wihlborg.

– Jag tror att det här resultatet är pinsamt för arbetsgivaren, både inför oss, internt på sjuk­huset och när man ska rapportera resultatet till Region Skåne.

Personalchef håller inte med

Lars Peter Werner, personalchef på Helsingborgs lasarett, håller inte med om att löneskillnaderna har ökat – arbetsgivarens siffror skiljer sig något från läkarföreningens siffror. Han konstaterar ändå att satsningen har misslyckats.

– Vi har inte nått det mål vi hade satt upp, säger Lars Peter Werner.

Vad beror det på?

– Det kan jag faktiskt inte svara på. Facket och vi är överens om att vi måste hitta en annan väg att göra detta på, men jag kan i dag inte säga exakt hur.

Katarina Erlingson (c), ord­förande i personalberedningen i Region Skåne, tycker att resultatet är oacceptabelt.

– Jag har ännu inte fått en ordentlig uppföljning av jämställdhetssatsningen, men jag har hört att man rent generellt inte har lyckats med det vi avsåg. Lönesättning är en komplex historia, men det är väldigt olyckligt att det här inte går att få igenom i praktiken – inte ens när vi avsätter pengar för det, säger Katarina Erlingson.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev