måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Polis stoppade tysk ambulans

Publicerad: 4 augusti 2014, 08:42

En tyskregistrerad ambulans som körde runt i Småland med både blåljus och sirener igång stoppades av polis.


I fredags kväll fick polisen i Jönköping in flera samtal om att en tyskregistrerad ambulans hade setts på vägarna, rapporterar Aftonbladet.

– Den ska ha varit igång med både blåljus och siren, sade Bo Gunnarsson, länsvakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, till Aftonbladet på natten på fredagen.

Han uppgav då även att ambulansen ska ha kört väldigt fort och att den sannolikt inte var ett utryckningsfordon i tjänst. Det är tillåtet, enligt polisen, att göra om sin bil, så länge man inte utger sig för att vara en myndighet.

Polisen sökte efter ambulansen, och den kunde hittas och stoppas vid klockan ett samma natt. Enligt Bo Gunnarsson gav föraren en förklaring på tyska, och poliserna lyckades få fram en del information även om de inte kunde språket så bra. Föraren och en passagerare ska ha varit i Småland för att hämta upp en tysk medborgare utanför Eksjö.

– Men på väg dit blir passageraren akut sjuk. Föraren kör då med blåljus och siren till Eksjö lasarett och lämnar av passageraren där. När vi lyckas stanna honom berättar föraren att han är på väg tillbaka till Tyskland för att hämta en annan bil, av någon anledning. Om det rör sig om en större bil för att få med de båda tyska medborgarna tillbaka är inte klarlagt, säger Gunnarsson till Aftonbladet.

Polisen gav föraren en tillsägelse och gav information om hastighetsreglerna i Sverige. Bo Gunnarsson beskriver ärendet som märkligt, men säger att förarens historia verkar trovärdig.

ELSA TORELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev