Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Polisanmälan efter felfakturering

Publicerad: 30 januari 2013, 09:47

Foto: Photos.com

Den tidigare ägaren av Stureplans läkarmottagning i Stockholm polisanmäls efter omfattande felfakturering.


Mottagningen togs över av Aleris i februari fjol. Efter omfattande revisioner upptäcktes att den tidigare ägaren gjort ett stort antal felregistrerade läkarbesök.

Den största revisionen, från Stockholms läns landsting, visar att hälften av drygt 3 000 läkarbesök registrerats felaktigt. Sammanlagt har mottagningen fått 600 000 kronor för mycket i ersättning av landstinget.

Både landstinget och Aleris skriver i varsitt pressmeddelande att de nu polisanmäler mottagningen. För Aleris del gäller anmälan den tidigare verksamhetschefen.

– Det viktigaste är naturligtvis att patienter inte skadats. Men rapporten från Stockholms läns landsting visar samtidigt på ett systematiskt felaktigt beteende från den här personen, sannolikt i syfte att fuska till sig pengar, säger Peter Graf, chef för specialistvård inom Aleris i ett pressmeddelande.

Även landstinget ser allvarligt på missförhållandena.

- Husläkarmottagningarna ska fakturera och få betalt för den vård som de faktiskt utför. Det är den överenskommelse som gäller i våra avtal. Nu kommer vi att överlämna ärendet till polisen för vidareutredning, säger Peter Lundqvist, enhetschef vid hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev